dijous, 2 de gener del 2014

Què no és aconsellable comprar de segona mà?


En temps de recessió econòmica les vendes dels articles de segona mà han experimentat un notable augment; és lògic, però cal no oblidar certs aspectes. Hi ha articles que desaconsellem totalment la seva compra en el mercat de segona mà. Quins? Sens dubte les cadires de cotxe de qualsevol grup. En comprar un sistema de retenció infantil de segona mà podem trobar-nos amb un article que hagi patit un accident de trànsit.

Cal saber que una cadira de cotxe tot i que externament presenti un estat correcte, pot haver patit microrotures internes que farien que aquest seient no oferís la seguretat necessària en cas d’una segona col·lisió. A més, els grups 0 (des del naixement i fins els 13 kg) al utilitzar-se també fora del cotxe per a passejar amb el nen, reben la radiació solar, la qual cosa amb el pas dels anys acaba per deteriorar les propietats d’absorció d’energia i elasticitat de la pròpia cadira. A més a més, en comprar un seient de cotxe de segona mà podem estar adquirint, sense saber-ho, un article que ja estigui fora de l’actual normativa europea R44/04.



Un altre dels articles més comuns en el mercat de segona mà són els cotxets. Lògicament quan una família decideix vendre’s el cotxet és perquè el seu nen/a ja no el fa servir; de promig això sol ser als 3 anys i mig. Per tant, estem parlant d’un cotxet que ja ha patit un desgast considerable i que lògicament ja ha esgotat el seu període de dos anys de garantia. Els cotxets són sens dubte els articles que reben més desgast i que per tant no és gens estrany que passats 4 anys de la compra inicial calgui substituir alguna roda, mecanisme de fre o manillar. I és aquí on ens pot acabar resultant més car el farcit que el gall… Per poc que pugui costar una reparació fàcilment ens pot sortir la ”broma” per uns 100 o 150€. Si tenim en compte que un cotxet de segona mà que tingui un mínim de cara i ulls costa sobre els 300€, al final podem haver pagat uns 400€.

Avui dia podem trobar cotxets nous, amb dos anys de garantia com ara el UPPAbaby Cruz o Babyjogger City Mini per sota dels 500€. 
Vine a Mimam Barcelona i t'assessorarem per fer la millor decisió de compra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada