dimecres, 15 de gener del 2014

[CAT] La por a la foscor


A partir dels 3 anys la por a la foscor és molt comú entre els nens, per això ha de preocupar-nos fins a cert punt. És durant el silenci de la nit quan creixen els seus temors a la solitud i l'abandó ja que els pares no es troben al costat d'ells. Per això, molt sovint, en despertar-se sol i desorientat és quan plora perquè el pare o la mare vagin al seu costat.
Per ajudar-lo en aquests moments hem d'associar l'anar a dormir amb un joc juntament amb mims i alguna activitat relaxant al seu costat. És important que no associï el anar a dormir com una obligació o una cosa dolenta... per exemple podem deixar-li triar el pijama que ell vulgui, o el ninot per a dormir o el conte per llegir. De tant en tant, als pocs minuts d'haver-lo ficat al llit, es pot tornar a entrar a la seva habitació per donar-li algun mim addicional. D'aquesta manera, tindrà la confirmació que, fins i tot mentre dorm, els seus pares són a prop.
No cal anar al seu costat cada vegada que plori o ens cridi. Sovint, ells sols trobaran el seu consol amb el seu osset, manteta.... Per això, és aconsellable esperar, almenys un minut abans d'intervenir.


A MIMAM et proposem les llums de nit Pabobo, hi ha diferents models a escollir i són especials per a aquests moments.
Vine a visitar-nos i t'aconsellarem sobre quina és la millor solució per les pors del teu fill.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada