dimecres, 4 de setembre del 2013

[CAT] Ajuda al teu fill perquè la tornada al col·le no sigui tan dura


Tornar al col·le després de 3 mesos de descans no és tasca fàcil ni per als nens ni per als pares. Els psicòlegs infantils desaconsellen que el nen torni a la rutina de cop, i molt menys que torni de viatge el dia abans de reincorporar-se al col·legi, perquè com no té temps per adaptar-se als nous horaris, pot patir mal de cap, irritabilitat, esgotament... Amb la finalitat d'evitar aquests inconvenients procura que uns dies abans del final de les vacances, els nens vagin a poc a poc tornant als seus horaris i rutines.
Des de Mimam Barcelona et donem algunes idees que poden ajudar-te:
• Fica’l a dormir abans. El millor és fer-ho gradualment, per exemple intenta que cada dia es fiqui al llit una mica abans i s'aixequi una mica abans.
• Dóna-li de menjar a la mateixa hora que menja en el col·legi, perquè el seu estómac vagi habituant-se a aquest ritme.
• Prescindeix de la migdiada si és que durant el col·legi no podrà descansar havent dinat.
• Anima'l amb missatges positius tipus “que bé que tornaràs a veure a tots els teus amics”.
• A la sortida del col·le, deixa-li un temps d'esplai i després que faci els deures, així serà menys dràstic el canvi.



Hi haurà nens que no els costarà gens tornar a començar, uns altres que en dos o tres dies o una setmana estaran bé. No obstant això, també pot existir el cas que hi hagi algú que necessiti una mica més de temps per adaptar-se. En aquests casos, no sol perllongar-se molt més de dues setmanes i acostuma a resoldre's per si mateix sense haver de fer cap tipus d'intervenció a part de les anteriors accions esmentades anteriorment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada