dilluns, 29 de juliol del 2013

[CAT] Per què ploren els bebès?



Els bebès ploren perquè és l'única manera que tenen de comunicar-se, però què ens volen dir? Existeixen diverses possibilitats, és qüestió d'anar descartant perquè lamentablement fins que no aprenguin a parlar no sabrem el que els ocorre a la primera…

1. Gana
Amb el temps aprendràs els senyals que el teu bebè et dóna abans de plorar quan té gama com obrir i tancar la boca, tornar el cap cap a la teva mà quan li toques la galta o es porta les manetes a la boca.

2. Bolquer brut
Això és fàcil d'observar i senzill de solucionar.

3. Son
És recomanable posar al teu bebè a dormir quan badalla per primera vegada en lloc d'esperar fins que el cansament l’alteri.

4. Vol braços
Durant els primers mesos de vida no el malcriaràs per tenir-lo en braços pensa que porta molt temps dins del ventre i la calor humana és el més familiar per a ell. Per descansar pots portar-ho en una motxilla davantera portabebés.

5. Problemes d'estómac
Si el teu bebè es posa irritable i plora sovint just havent dinat, potser tingui mal de panxa però consulta amb el teu doctor abans de donar-li qualsevol remei. Si sospites que poden ser gasos prova amb ficar-lo al llit sobre la seva esquena, subjectar els seus peus i moure les seves cames en cercles com si estigués pedalejant una bicicleta. Si el teu bebè plora havent dinat, potser necessita rotar.

6. La temperatura
Com a regla general, els bebès necessiten tenir una peça d'abric més que tu per sentir-se còmodes. És menys probable que es queixin de tenir massa calor que de tenir molt fred i tampoc plorarà de manera tan enèrgica.

7. Alguna cosa li molesta
Els bebès es poden sentir incòmodes per alguna cosa difícil de notar com un cabell enroscat amb força en un dit del peu o de la mà que li talla la circulació o una etiqueta de la roba o a teles rasposes…

8. Les dents
La dentició pot ser dolorosa quan cada dent empeny a través de les tendres genives. Alguns bebès sofreixen més que uns altres, però tots tendiran a estar irritables i a plorar en un moment donat.

9. Estimulació
És cert que els bebès aprenen de l'estimulació que els ofereix el món que els envolta, però de vegades els pot resultar difícil processar-ho tot i poden sentir-se aclaparats amb tanta activitat: les llums, el soroll o que el passin de mà en mà. També pot ser un d'aquests bebès que sempre volen explorar. És possible que l'única manera de calmar-lo quan plora és mantenint-lo actiu.

10. Està malalt
El plor d'un bebè malalt sol ser diferent del plor d'un bebè que té gana o està frustrat. Si el plor del teu bebè sona com que "alguna cosa va malament", confia en el teu instint i ves a veure al doctor.




Què fer si el teu bebè segueix plorant? Algunes vegades és possible que no puguis entendre què li està passant. A Mimam Barcelona et recomanem la lectura de l'article del web Baby Center Què fer quan el teu bebè plora sense motiu aparent

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada