dilluns, 8 de juliol del 2013

[CAT] Els còlics del lactant… què pots fer? tenen solució?



El còlic en el lactant es defineix com un plor incontrolable, sense causa identificable, mes freqüent a últimes hores de la tarda, i que sol aparèixer en un lactant sa entre les dues setmanes i els quatre mesos d'edat. Durant l'episodi, el nen flexiona les cames sobre l'abdomen i emet gasos. No és una malaltia i és transitori.

No existeix cap remei infalible, però t'oferim alguns consells que poden ajudar-te:

- Mantingues al teu bebè alçat mentre l’alimentes.
- Elimina els menjars ansiosos: no esperis que el bebè mengi amb massa gana.
- Fes-li fer el rotet sovint.
- Adapta la dieta de la mare si està alletant: pot ser que el teu bebè sigui sensible a alguna cosa que mengi que passa a la llet, proveu a eliminar els productes làctics.
- Dóna-li un massatge: un massatge suau en la panxa pot ajudar-li al fet que surti el gas.
- Intenta mantenir-te relaxat/a, els bebès solen notar els nostres nervis, per això, és també aconsellable, canviar de braços.
- Si alimentes al teu bebè amb llet de fórmula i pateix còlics, pots preguntar-li al teu doctor si hauries de canviar-la per una fórmula que no contingui la proteïna de la llet de vaca, per si de cas, però en principi, els còlics no han d'estar relacionats amb les marques de llet encara que un biberó adequat sí que pot ajudar-te. És important que t'asseguris que aquests no estiguin contribuint al fet que empassi massa aire. Com més aire empassi mentre s'alimenta, més probable és que tingui problemes estomacals.




Des de Mimam Barcelona aconsellem els biberons Bebedue amb vàlvula que faciliten la recirculació de l'aire i disminueixen les possibilitats de sofrir còlics. A Mimam Barcelona estarem encantats en assesorar-te sobre els diferentes tipus de biberons y els seus usos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada