dimecres, 3 de juliol del 2013

[CAT] Adquirir una cadireta de cotxe de segona mà pot ser perillós



Si en alguna cosa hem de retallar no ha de ser en seguretat, per això, quan fem la llista de tot el que necessitarà el nostre nadó, podem escatimar en alguns productes que puguin ser més o menys necessaris, però mai en seguretat, com per exemple, en la cadireta de cotxe.



Aprofitar utensilis d'un altre bebè que ja no ho necessita pot ser una bona opció si disposem d'un pressupost ajustat, però abans d'adquirir una cadireta de cotxe de segona mà hauríem de tenir en compte:

  • Assegurar-te que no hagi sofert un accident de trànsit. Podria tenir microesquerdes en els seus materials i per tant la seva seguretat no estaria garantida.
  • Els rajos UVA poden deformar alguns materials, per això, les cadiretes del grup 0 que s'usen tant en el cotxe com en la cadireta de passeig solen ser les que poden estar més perjudicades i es recomana no reutilitzar-les passats els 5 anys. Les cadiretes del grup 1, en estar permanentment instal·lades a l'interior del vehicle, estan menys exposades al sol, per tant les podrem reutilitzar si no sobrepassen els 7 anys d'antiguitat. I en quant a les del grup 2, 3 per la seva estructura són les que menys reben la radiació solar i per tant poden ser útils fins a passats els 8 anys de la seva compra.
  • Revisar l'estat dels cinturons de seguretat de la cadireta ja que a causa de la fricció amb cremalleres, botons metàl·lics així com l'ús de productes abrasius per a la neteja poden haver ocasionat alguna deterioració.
  • Revisar que la cadireta disposa de totes les peces i complements ja que en ocasions han perdut el coixí lumbar o el reductor per al cap…
  • Comprovar que es tracta d'un model homologat en l'actualitat. L'homologació vigent és la R44/04. Les homologacions R44/01 i R44/02 estan prohibides. L'homologació R44/03 ja no es pot comercialitzar però el seu ús està encara permès.
  • Recordar que els fabricants inverteixen molts recursos en I+D perquè els seus productes siguin cada vegada més segurs, per tant com més antiga sigui la cadireta menys opcions tenim de gaudir dels últims avanços tecnològics en sistemes de retenció infantil.




Des de Mimam Barcelona, recomanem no escatimar en seguretat. Per això, oferim una zona Outlet amb productes a molt bon preu, perquè no retallis en la cadireta de cotxe i en canvi puguis adquirir altres productes menys prioritaris a molt bon preu. D'aquesta manera compensaràs el teu pressupost sense haver de comprometre la seguretat del teu bebè.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada