dimarts, 19 de març del 2013

Millor, mirant enrere


La DGT vol proposar un canvi en el Reglamento General de Circulación, per tal de que els menors que viatgen en seients dels grups 0, 0+ i 1, ho facin en sentit contrari a la marxa, sempre i quan el dispositiu ho permeti i l’infant tingui menys de quatre anys.
 
Segons declaracions realitzades en la revista Tráfico y Seguridad Vial per part del Sr Juan Carlos González Luque, Cap de la Unitat de Coordinació de Investigació de la Dirección General de Tráfico: “ si el nen va assegut en sentit invers a la marxa, les forces que es produeixen en cas d’impacte es distribueixen per tot el cos i no es concentren en la zona del coll, tal i com succeix quan el menor viatja en el sentit de la marxa.”
Val a dir que si bé el cap d’un adult representa aproximadament el 6% del pes corporal , en els primers anys de vida d’un nen, el cap representa sobre el 25% del seu pes total; però en canvi ni els lligaments, ni els músculs dels coll estan encara ben formats.
 
Sovint molts pares ens comenten si anant els seus fills en sentit contrari, no es marejeran més. La resposta és ben clara; si l’infant no s’ha marejat durant els primers mesos de vida en les cadires de grup 0, no té per què fer-ho en una cadira de grup 1. També ens pregunten si es poden produïr lesions en les cames anant en sentit contrari; doncs bé, degut al reduït espai entre la cadireta del nen i el respatller del seient a vegades han d’arronsar les cames, però segons estudis realitzats aquest fet no incrementa el risc de patir lesions en les cames o els tormells. A més a més, aquestes hipotètiques lesions sempre serien menys perilloses que les produïdes en el coll.
L’experiència de Suècia on els nens viatgen fins als 3/4 anys en sentit contrari a la marxa,  demostra que aquest tipus de cadires infantils són fins a 5 vegades més segures que les que van instal·lades a favor de la marxa.
 
Per aquest motiu des de MIMAM aconsellem per als vostres fills les cadires de Grup 0,1 Be Safe Izi Combi o la Cybex Sirona. Ambdues permeten que l’infant viatgi el màxim de temps possible en sentit contrari a la marxa; per què quan parlem de seguretat, no hem de tenir dubtes.
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada